Kje je usmerjevalnik IOS privzeto shranjen?
Kje je usmerjevalnik IOS privzeto shranjen?

Video: Kje je usmerjevalnik IOS privzeto shranjen?

Video: Kje je usmerjevalnik IOS privzeto shranjen?
Video: 🚀 RUTUBE и ТОЧКА. Разработка РУТУБА за 5 часов *БЕЗ ВОДЫ* [Next / React / Nest / PostgreSQL / Redux] 2024, Maj
Anonim

The IOS je shranjen v pomnilniku, imenovanem flash. Bliskavica omogoča IOS za nadgradnjo ali shranjevanje več IOS datoteke. V veliko usmerjevalnik arhitekture, IOS se kopira in izvaja iz RAM-a. Kopija konfiguracijske datoteke je shranjeni v NVRAM, ki se uporablja med zagonom.

Vprašanje je tudi, kje je zagonska konfiguracija shranjena na usmerjevalniku Cisco?

Tek konfiguracijo je shranjeni v RAM-u; the konfiguracijo zagona je shranjeni v NVRAM. Za prikaz trenutnega teka konfiguracijo , vstopite v oddajo, ki teče- konfigur ukaz.

kakšna je privzeta vrednost v konfiguracijskem registru usmerjevalnika? Avtor privzeto , konfiguracijski register na a usmerjevalnik je set do a vrednost od 0Ã-2102. Del »0x« predstavlja vrednost kot šestnajstiški, medtem ko je del "2102" šestnajstiška predstavitev 16-bitnega vrednost.

Poleg tega, kje je zagonska konfiguracijska datoteka privzeto shranjena in naložena na usmerjevalniku Cisco IOS?

Na vseh platformah razen Flasha razreda A mapa sistemske platforme, privzeti zagon - konfiguracijsko datoteko običajno je shranjeni v NVRAM. Na Flashu razreda A mapa sistemskih platform, spremenljivka okolja CONFIG_FILE kaže na privzeti zagon - konfiguracijsko datoteko . Spremenljivka CONFIG_FILE privzete vrednosti na NVRAM.

Kje se nahaja privzeta slika IOS med postopkom zagona usmerjevalnika ali stikala?

Na splošno je IOS je shranjeni v flash pomnilniku, lahko pa tudi shranjeni na drugih mestih, kot je strežnik TFTP. Na tretjem koraku, usmerjevalnik naloži IOS slika v RAM za izvedbo s strani CPU. Če IOS slika ne more biti nahajajo , minimalna različica IOS se naloži iz ROM-a v RAM.

Priporočena: