Kje je shranjen bootloader?
Kje je shranjen bootloader?

Video: Kje je shranjen bootloader?

Video: Kje je shranjen bootloader?
Video: rEFInd: How to Install and Boot Alternative OS on Mac 2024, Maj
Anonim

Privzeto se zagonski nalagalnik nahaja v/System/Library/CoreServices/boot. efi na korenski (pogosto samo) particiji diska. Druga možnost je, da vdelana programska oprema podpira prenos druge stopnje zagonski nalagalnik ali jedro iz omrežnega strežnika (netboot server).

V skladu s tem, kje je shranjen zagonski program?

Bootstrap nakladalnik. Alternativno imenovano zagon , bootloader ali boot program , a bootstrap nakladalec je a program ki se nahaja v EPROM-u, ROM-u ali drugem nehlapnem pomnilniku računalnika. Procesor ga samodejno izvede ob vklopu računalnika.

Prav tako, kaj je zagonski program in kje je shranjen? Bootstrap program in kje je shranjen . A zagonski program je začetni program da se računalnik zažene ob vklopu ali ponovnem zagonu. Inicializira vse vidike sistema, od registrov CPU do vsebine pomnilnika krmilnikov naprav.

Prav tako morate vedeti, kje je shranjen BIOS?

Programska oprema BIOS je shranjena na nehlapnem čipu ROM na matični plošči. … V sodobnem računalniku sistemov , je vsebina BIOS-a shranjena na čipu flash pomnilnika, tako da je mogoče vsebino znova zapisati, ne da bi odstranili čip iz matične plošče.

Kje se nahaja upravitelj zagona Windows?

V Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 in Windows 10 Sistem Zagon Podatki o konfiguraciji (BCD) so shranjeni v a mapa v mapi" Zagon "Popolna pot do tega mapa je "[aktivna particija] Zagon BCD". Windows NT6 (Vista, Windows 7/8/10) BIOS/MBR škorenj Postopek je odvisen od prisotnosti aktivne particije na trdem disku.

Priporočena: