Kakšna je povprečna dolžina čakalne vrste?
Kakšna je povprečna dolžina čakalne vrste?

Video: Kakšna je povprečna dolžina čakalne vrste?

Video: Kakšna je povprečna dolžina čakalne vrste?
Video: Начинаем делать опалубку под ростверк. Подсыпка участка. 2024, Maj
Anonim

Na splošno je povprečna dolžina čakalne vrste (ali povprečno število strank v sistemu) je enako: N = pomeni (pričakovano) število strank = 0 × Ҏ[k strank v sistemu] + 1 × Ҏ[1 stranka v sistemu] + 2 × Ҏ[2 stranki v sistemu] +. =

Ob upoštevanju tega, kakšna je dolžina čakalne vrste?

procesor Dolžina čakalne vrste števec Glede na Microsoftov procesor Dolžina čakalne vrste je število Število niti v procesorju čakalna vrsta . Trajni procesor čakalna vrsta več kot dve niti na splošno kaže na prezasedenost procesorja.

Drugič, kakšno je povprečno število strank v čakalni vrsti? To je povprečno število strank ki so na vrsti ali pa so v strežbi. V primeru je 6.5 stranke v sistemu vklopljen povprečno . povprečno čas v čakalna vrsta (vrstica). To je povprečno čas, ko a stranko porabi čakanje, preden se storitev začne.

V zvezi s tem, kako izračunate dolžino čakalne vrste?

povprečno dolžina čakalne vrste je podan z E(m) = ρ2/(1-ρ). m= n-1, kar je število strank v čakalna vrsta izključi stranko v storitvi.

Kako izračunate povprečni čas prihoda?

Običajno je čas prihodov je opisano z navedbo povprečno Ocena prihodov na enoto čas (a) ali povprečno medprihodom čas (1/a). Za primer , če povprečno Ocena prihodov , a = 10 na uro, nato pa medprihod čas , na povprečno , je 1/a = 1/10 h = 6 min.

Priporočena: