Kakšen je postopek penetracijskega testiranja?
Kakšen je postopek penetracijskega testiranja?

Video: Kakšen je postopek penetracijskega testiranja?

Video: Kakšen je postopek penetracijskega testiranja?
Video: Simple Penetration Testing Tutorial for Beginners! 2024, April
Anonim

To je proces prepoznati varnostne ranljivosti v aplikaciji z ocenjevanjem sistema ali omrežja z različnimi zlonamernimi tehnikami. Ko je ranljivost identificirana, se uporablja za izkoriščanje sistema za dostop do občutljivih informacij.

Torej, kaj vključuje testiranje penetracije?

Testiranje penetracije , imenovan tudi testiranje s peresom ali etično hekanje, je praksa testiranje računalniški sistem, omrežje ali spletno aplikacijo za iskanje varnost ranljivosti, ki bi jih napadalec lahko izkoristil. Glavni cilj oz penetracijski test je identificirati varnost slabosti.

Poleg zgoraj, kaj je penetracijsko testiranje s primerom? Primeri od Testiranje penetracije Orodja NMap- To orodje se uporablja za skeniranje vrat, identifikacijo OS, sledenje poti in skeniranje ranljivosti. Nessus - To je tradicionalno orodje za ranljivosti, ki temelji na omrežju. Pass-The-Hash – To orodje se uporablja predvsem za razbijanje gesla.

Lahko se tudi vprašamo, kakšni so koraki pri testiranju penetracije?

7 faz oz penetracijsko testiranje so: ukrepi pred sodelovanjem, izvidovanje, modeliranje groženj in identifikacija ranljivosti, izkoriščanje, naknadno izkoriščanje, poročanje ter reševanje in ponovno testiranje . Morda ste slišali različne faze ali uporabite svoj pristop, uporabljam te, ker se mi zdijo učinkovite.

Koliko časa traja penetracijski test?

1-3 tedne

Priporočena: