Kakšen je bil izid virusa Stuxnet?
Kakšen je bil izid virusa Stuxnet?

Video: Kakšen je bil izid virusa Stuxnet?

Video: Kakšen je bil izid virusa Stuxnet?
Video: Счастливая история слепой кошечки по имени Нюша 2024, Maj
Anonim

Stuxnet naj bi uničil skoraj petino iranskih jedrskih centrifug. Črv, ki je ciljal na industrijske nadzorne sisteme, je okužil več kot 200.000 računalnikov in povzročil fizično degradacijo 1.000 strojev.

Kaj je na ta način naredil virus Stuxnet?

Stuxnet je izjemno sofisticiran računalniški črv, ki izkorišča številne prej neznane ranljivosti operacijskega sistema Windows z ničelnim dnevom za okužbo in širjenje računalnikov. Ko okuži računalnik, preveri, ali je ta računalnik povezan s posebnimi modeli programirljivih logičnih krmilnikov (PLC), ki jih proizvaja Siemens.

kdo je ustvaril virus Stuxnet? Žvižgač Edward Snowden je za nemško revijo povedal, da Izrael in ZDA ustvaril Stuxnet računalnik virus ki je uničil jedrske centrifuge v Iranu.

Vedite tudi, kako je bil odkrit virus Stuxnet?

Točno to se je zgodilo z Stuxnet . Raziskovalci Symanteca odkriti da je vsak vzorec črva vseboval ime domene in časovni žig vsakega sistema, ki ga je okužil. To jim je omogočilo, da izsledijo vsako okužbo nazaj do prvotnega okuženega računalnika, iz katerega se je začela.

Kaj se zgodi, ko Stuxnet vstopi v omrežje?

Poročila pravijo, da Stuxnet uničil številne centrifuge v iranskem obratu za obogatitev urana Natanz, tako da so se izgorele. The Stuxnet črv se širi na računalnike z operacijskim sistemom Windows prek okuženih USB ključkov. Vendar se je na koncu končalo internet -povezani računalniki in širjenje.

Priporočena: