Kako uporabljate Home and End na Macu?
Kako uporabljate Home and End na Macu?

Video: Kako uporabljate Home and End na Macu?

Video: Kako uporabljate Home and End na Macu?
Video: Katy Perry - Dark Horse ft. Juicy J 2024, Maj
Anonim

Z Mac tipkovnice, na voljo sta dve bližnjici na tipkovnici Domov in konec ključna funkcionalnost. Pritisnite funkcijsko tipko in desno puščično tipko, da skočite na konec strani ter Funkcija in puščica levo za skok na vrh strani.

Podobno se lahko vprašate, kako se nadzor konča na Macu?

" Konec ” gumb na a Mac Tipkovnica: Fn + puščica desno. Če funkcijsko tipko pritisnete z desno puščico, se boste takoj pomaknili na dno odprtega dokumenta ali strani, ne glede na to, kako dolg je. To je v bistvu ista stvar kot pritiskanje na " Konec ” v računalniku z operacijskim sistemom Windows, le da je bližnjica na tipkovnici.

Poleg tega, kaj je enakovredno Ctrl Alt end na Macu? Za razliko od osebnih računalnikov pa macOS ne uporablja tipičnega Ctrl - Alt -Izbriši kombinacijo tipk za prisilno zaustavitev zamrznjenih programov. Če vam aplikacija odloži slušalko na novem Mac , sledite tem preprostim korakom: 1. Pritisnite Command-Option-Esc na tipkovnici, da odprete okno Force Quit Applications.

Kje je torej dom v Macu?

Da bi našli svoje Domov mapo, odprite Finder in uporabite bližnjico na tipkovnici Command-Shift-H. Uporabite lahko spustni meni Pojdi v menijski vrstici, da se pomaknete na Domov mapo.

Kje je gumb za konec na prenosniku?

Na večini majhnih tipkovnic (vključno z mnogimi tipkovnicami prenosnih računalnikov) Fn + → (puščica desno) deluje kot Končni ključ . Vaša najboljša možnost, namesto da ugotovite, ali ima vaša tipkovnica pravilno ključ Kombinacija za to je verjetno uporaba programa, kot je AutoHotkey za dodelitev a ključ kombinacija kot hitra tipka za dom in Konec ključi.

Priporočena: