Katera je boljša seja ali piškotek?
Katera je boljša seja ali piškotek?

Video: Katera je boljša seja ali piškotek?

Video: Katera je boljša seja ali piškotek?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Maj
Anonim

Za najbolj preproste primere, kjer piškotki vsebujejo podatke, ki samo izboljšajo uporabniško izkušnjo in so za enkratno uporabo, piškotki so zaželene, ker so shranjene na odjemalcu namesto na strežniku, tako da se dobro prilagaja. Tudi piškotek Do podatkov je mogoče dostopati iz JavaScripta seje podatki so zasebni samo za strežnik.

Ljudje se tudi sprašujejo, kakšna je razlika med sejo in piškotkom?

Piškotki in Seje se uporabljajo za shranjevanje informacij. Piškotki so shranjeni samo na stroju na strani odjemalca, medtem ko sej shraniti tako na odjemalca kot na strežnik. A seje ustvari datoteko v začasni imenik na strežniku, kjer je registriran seje spremenljivke in njihove vrednosti so shranjene.

ali je bolje uporabiti seje ali piškotke za upravljanje podatkov za preverjanje pristnosti za prijavo? Osebno se nagibam k temu, da a seje je malo bolj zanesljiv, ker je edina stvar, shranjena na odjemalcu, a seje ključ. Dejanski podatkov ostane na strežniku. Karte igra malo bližje skrinji, če hočete.

Kateri je na ta način varnejši piškotek ali seja?

Pravzaprav, tehnično piškotki so bolj varno kot sej so. Od sej temeljijo na piškotki so lahko le kot varno kot piškotki so in skoraj vedno manj varno kot to. Vendar, razen če imate zelo dobro izvedbo, sej bo za vas varnejša.

Ali seja uporablja piškotke?

Piškotki se lahko uporablja za seje država. Piškotki so majhni kosi besedila, shranjeni na računalniku stranke, ki jih uporablja samo spletno mesto, ki nastavi piškotki . To omogoča spletnim aplikacijam, da shranijo podatke za uporabnika in nato ponovno uporaba po potrebi na vsaki strani. Vsak seje bo imel ID seje.

Priporočena: