Kakšna je razlika med gostiteljskim in omrežnim zaznavanjem vdorov?
Kakšna je razlika med gostiteljskim in omrežnim zaznavanjem vdorov?

Video: Kakšna je razlika med gostiteljskim in omrežnim zaznavanjem vdorov?

Video: Kakšna je razlika med gostiteljskim in omrežnim zaznavanjem vdorov?
Video: Что такое брандмауэр? 2024, Maj
Anonim

nekatere prednosti te vrste IDS so: sposobni so preveriti, ali je bil napad uspešen ali ne, medtem ko a omrežni IDS samo opozoriti na napad. A temelji na gostitelju Sistem lahko analizira dešifrirani promet, da najde podpis napada, kar jim daje možnost spremljanja šifriranega prometa.

V skladu s tem, kako se IDS, ki temelji na omrežju, razlikuje od IDS, ki temelji na gostitelju?

Kaj je Razlika med a omrežni IDS ( zaznavanje vdorov sistem) in a IDS, ki temelji na gostitelju ? Na podlagi gostitelja IDS uporabljajo senzorje z NIC ( omrežje vmesniške kartice) nastavljen na promiskuitetni način za spremljanje omrežje dejavnost. Na podlagi omrežja IDS-ji se osredotočajo na dejavnost na odjemalskem ali strežniškem računalniku, na katerem so nameščeni.

Podobno, kakšna je razlika med požarnimi zidovi, ki temeljijo na gostitelju, in omrežnimi požarnimi zidovi? Medtem Omrežni požarni zid filtrira promet, ki poteka iz interneta v zaščiteno LAN in obratno, a požarni zid, ki temelji na gostitelju je programska aplikacija ali zbirka aplikacij, nameščenih na enem računalniku in zagotavlja zaščito za gostitelj . Vendar ko je večji omrežja , Požarni zidovi, ki temeljijo na gostitelju niso dovolj.

Ljudje se tudi sprašujejo, kaj je sistem za odkrivanje vdorov, ki temelji na omrežju?

A omrežje - sistem za odkrivanje vdorov (NIDS) se uporablja za spremljanje in analizo omrežje promet za zaščito a sistem od omrežje - temelji grožnje. NIDS prebere vse dohodne pakete in išče morebitne sumljive vzorce.

Kako deluje sistem za odkrivanje vdorov, ki temelji na gostitelju?

A gostitelj - temelji IDS je sistem za odkrivanje vdorov ki spremlja računalniško infrastrukturo, na kateri je nameščen, analizira promet in beleži zlonamerno vedenje. HIDS vam omogoča globok vpogled v dogajanje na vaši kritični varnosti sistemov.

Priporočena: