Kakšna je uporaba Session v spletni aplikaciji?
Kakšna je uporaba Session v spletni aplikaciji?

Video: Kakšna je uporaba Session v spletni aplikaciji?

Video: Kakšna je uporaba Session v spletni aplikaciji?
Video: How does a web session work 2024, Maj
Anonim

A seja je mogoče definirati kot shranjevanje informacij na strani strežnika, ki naj ostanejo ves čas interakcije uporabnika z spletu stran oz spletna aplikacija . Namesto shranjevanja velikih in nenehno spreminjajočih se informacij prek piškotkov v brskalnik uporabnika, se na strani odjemalca shrani samo edinstven identifikator.

Tudi, kaj je session in zakaj ga uporabljamo?

Seje so preprost način za shranjevanje podatkov za posamezne uporabnike proti edinstvenemu seja ID. To je lahko uporablja da obdržijo informacije o stanju med zahtevami strani. Seja ID-ji se običajno pošljejo brskalniku prek seja piškotki in ID je uporablja pridobiti obstoječe seja podatkov.

Drugič, kje je shranjena seja? The seja je lahko shranjeni na strežniku ali na odjemalcu. Če je na stranki, bo shranjeni s strani brskalnika, najverjetneje v piškotkih in če je shranjeni na strežniku, seja ID-je ustvari in upravlja strežnik.

Podobno, kaj so piškotki in seje?

Piškotki in seje se uporabljajo za shranjevanje informacij. Piškotki so shranjeni samo na stroju na strani odjemalca, medtem ko sej shraniti tako na odjemalca kot na strežnik. Seja . A seja ustvari datoteko v začasnem imeniku na strežniku, kjer je registriran seja spremenljivke in njihove vrednosti so shranjene.

Zakaj je potrebna seja?

Ko obstaja vrsta neprekinjenih zahtev in odgovorov od istega odjemalca do strežnika, strežnik ne more ugotoviti, od katerega odjemalca prejema zahteve. Ker je HTTP protokol brez državljanstva. Ko obstaja a potrebujejo ohraniti stanje pogovora, seja sledenje je potrebno.

Priporočena: