Kakšna je razlika med Scope_identity in Identity v SQL Serverju?
Kakšna je razlika med Scope_identity in Identity v SQL Serverju?

Video: Kakšna je razlika med Scope_identity in Identity v SQL Serverju?

Video: Kakšna je razlika med Scope_identity in Identity v SQL Serverju?
Video: 🚀 AMAZON 2.0 - ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН с нуля за 6 часов [Next / React / Nest / PostgreSQL / Prisma / TS] 2024, Maj
Anonim

@@ identiteto funkcija vrne zadnjo identiteto ustvaril v ista seja. The obseg_identitete () funkcija vrne zadnjo identiteto ustvaril v ista seja in enak obseg. Ident_current(name) vrne zadnjo identiteto ustvarjeno za določeno tabelo ali pogled v kateri koli seji.

Kaj je Scope_identity () v SQL Serverju?

The SCOPE_IDENTITY() funkcija vrne ničelno vrednost, če se funkcija pokliče, preden se v obsegu pojavijo kateri koli stavki INSERT v stolpcu identitete. Neuspešni stavki in transakcije lahko spremenijo trenutno identiteto za tabelo in ustvarijo vrzeli v vrednostih stolpcev identitete.

Drugič, kakšna je uporaba identitete v strežniku SQL? A IDENTITETA strežnika SQL stolpec je posebna vrsta stolpca, ki se uporablja za samodejno generiranje ključnih vrednosti na podlagi podanega semena (začetne točke) in prirastka. SQL Server nam ponuja številne funkcije, ki delujejo z IDENTITETA stolpec.

V skladu s tem, kaj je select Scope_identity ()?

Kaj SCOPE_IDENTITY je SCOPE_IDENTITY je: SCOPE_IDENTITY vrne zadnjo vrednost IDENTITY, vstavljeno v stolpec IDENTITY v istem obsegu. SCOPE_IDENTITY vrne zadnjo vrednost identitete, ustvarjeno za katero koli tabelo v trenutni seji in trenutni obseg.

Kaj je število vrstic v strežniku SQL?

SQL Server NASTAVI NOCOUNT IN NASTAVI ROWCOUNT SET ROWCOUNT preprosto pove SQL Server ustaviti obdelavo poizvedbe, potem ko je bilo vrnjeno določeno število vrstic, zaradi česar je nekakšna »globalna klavzula TOP«. V naslednjem primeru smo omejili vrstice na 500.

Priporočena: