Kaj je Bpdu guard?
Kaj je Bpdu guard?

Video: Kaj je Bpdu guard?

Video: Kaj je Bpdu guard?
Video: STP Loop AVoidance, CST & PVST, BPDU Contents, RB, RP, DP, Alt Port & Election criterias, STP Port S 2024, Maj
Anonim

BPDU Guard Funkcija se uporablja za zaščito topologije protokola STP (Layer 2 Spanning Tree Protocol) pred BPDU povezanih napadov. Ko a BPDU Guard omogočeno prejemanje vrat BPDU iz povezane naprave, BPDU Guard onemogoči vrata in stanje vrat se spremeni v stanje Errdisable.

Prav tako morate vedeti, kaj je PortFast Bpdu guard?

Zaščita PortFast BPDU preprečuje zanke s premikanjem vrat, ki niso povezana s trankingom, v stanje, v katerem je mogoče onemogočiti napako, ko a BPDU se sprejme na tem pristanišču. Ko omogočite Varovalo BPDU na stikalu se vmesno drevo izklopi PortFast -konfigurirani vmesniki, ki sprejemajo BPDU-ji namesto da bi jih postavili v stanje blokiranja raztegljivega drevesa.

Poleg tega, kaj je filtriranje Bpdu? BPDU filter je funkcija, ki se uporablja za filter pošiljanje ali prejemanje BPDU-ji na priključku. Izjemno uporaben je na tistih vratih, ki so konfigurirana kot hitra vrata, saj ni treba pošiljati ali prejemati nobenih BPDU sporočila na teh vratih. BPDU filter se lahko konfigurira globalno ali pod nivojem vmesnika.

Glede na to, kaj pomeni Bpdu?

podatkovna enota bridge protokola

Kakšna je razlika med zaščito Bpdu in filtrom Bpdu?

BPDU-ji omogočiti stikalom, da pridobijo informacije drug o drugem. BPDU filter bo preprečil vhod in odhod BPDU vendar bo odstranil stanje portfast na vratih, če a BPDU je sprejet. Omogočanje BPDU filtriranje na vmesniku je enako kot onemogočanje raztegovalnega drevesa na njem in lahko povzroči zanke vmesnega drevesa.

Priporočena: