Kateri je boljši StringBuffer ali StringBuilder?
Kateri je boljši StringBuffer ali StringBuilder?

Video: Kateri je boljši StringBuffer ali StringBuilder?

Video: Kateri je boljši StringBuffer ali StringBuilder?
Video: Pragmatic Play VS Hacksaw Gaming Turnir Slotov | Kateri Provider Je Boljši? 2024, Maj
Anonim

String je nespremenljiv StringBuffer in StringBuider sta spremenljiva razreda. StringBuffer je nit varen in sinhroniziran, medtem ko StringBuilder ni, zato StringBuilder je hitrejši kot StringBuffer . Interno uporablja operator niz concat + StringBuffer ali StringBuilder razred.

Ustrezno temu, kateri je boljši StringBuffer ali StringBuilder?

Kot rezultat, StringBuilder je hitrejši od StringBuffer . StringBuffer je spremenljiv. Lahko se spreminja glede na dolžino in vsebino. StringBuffers so nitno varni, kar pomeni, da imajo sinhronizirane metode za nadzor dostopa, tako da samo eno nit lahko dostopa do a StringBuffer sinhronizirano kodo predmeta naenkrat.

Podobno, zakaj je StringBuffer počasnejši od StringBuilderja? Predmet, ustvarjen skozi StringBuffer je shranjen na kupu. StringBuffer ima enake metode kot StringBuilder , vendar vsaka metoda v StringBuffer je sinhroniziran, tj StringBuffer je varen za nit. Tako StringBuilder je hitrejši kot the StringBuffer pri klicanju istih metod vsakega razreda.

Kakšna je torej razlika med StringBuffer in StringBuilder?

StringBuilder . StringBuilder je enako kot StringBuffer , to pomeni, da shrani predmet v kopico in ga je mogoče tudi spremeniti. Glavni razlika med the StringBuffer in StringBuilder je to StringBuilder ni varen za niti. StringBuilder je hiter, saj ni varen za niti.

Kdaj naj uporabim StringBuffer?

Če se vrednost predmeta lahko spremeni in bo dostopna samo iz ene same niti, uporaba a StringBuilder, ker je StringBuilder nesinhroniziran. V primeru, da se vrednost predmeta lahko spremeni in jo bo spremenilo več niti, uporaba a StringBuffer Ker StringBuffer je sinhroniziran.

Priporočena: