Kakšna sta vodilni koeficient in stopnja polinoma?
Kakšna sta vodilni koeficient in stopnja polinoma?

Video: Kakšna sta vodilni koeficient in stopnja polinoma?

Video: Kakšna sta vodilni koeficient in stopnja polinoma?
Video: Leading coefficient and degree of a polynomial 2024, Maj
Anonim

Splošna opomba: Polinomi

Najvišja moč spremenljivke, ki se pojavi v polinom se imenuje stopnje od a polinom . The vodilni izraz je izraz z najvišjo močjo in njegovo koeficient se imenuje vodilni koeficient.

Vprašanje je tudi, kaj je vodilni koeficient v polinomu?

REŠITEV: Stopnja polinom je vrednost največjega eksponenta. The vodilni koeficient ali je koeficient prvega mandata polinom ko je napisano v standardni obliki. The vodilni koeficient ali je koeficient prvega mandata polinom ko je napisano v standardni obliki.

Lahko se tudi vprašamo, kaj je primer koeficienta? Število, ki se uporablja za množenje spremenljivke. Primer : 6z pomeni 6-krat z, "z" pa je spremenljivka, zato je 6 a koeficient . Spremenljivke brez števila imajo a koeficient od 1. Primer : x je res 1x. Včasih namesto številke stoji črka.

Vprašali so se tudi, kaj je koeficient v polinomu?

Pri matematiki, a koeficient je multiplikativni faktor v nekem izrazu a polinom , niz ali kateri koli izraz; običajno je število, lahko pa kateri koli izraz. V slednjem primeru so spremenljivke, ki se pojavljajo v koeficienti se pogosto imenujejo parametri in jih je treba jasno razlikovati od drugih spremenljivk.

Kakšna je definicija vodilnega koeficienta?

Vodilni koeficienti so številke, zapisane pred spremenljivko z največjim eksponentom. Tako kot običajno koeficienti , so lahko pozitivna, negativna, resnična ali imaginarna, pa tudi cela števila, ulomki ali decimalne številke. Na primer, v enačbi -7x^4 + 2x^3 - 11 je najvišji eksponent 4.

Priporočena: