Zakaj so generatorji uporabni?
Zakaj so generatorji uporabni?

Video: Zakaj so generatorji uporabni?

Video: Zakaj so generatorji uporabni?
Video: Автомобильный генератор BMW 12 В 180 А к генератору с помощью зарядного устройства для ноутбука 2024, Maj
Anonim

Generatorji so pomemben del Pythona, odkar so bili predstavljeni s PEP 255. Generator funkcije vam omogočajo, da razglasite funkcijo, ki se obnaša kot iterator. Programerjem omogočajo hiter, enostaven in čist način izdelave iteratorja. Iterator je predmet, po katerem je mogoče ponoviti (zanko).

Kakšna je funkcija vsakega generatorja?

V računalništvu a generator je rutina, ki se lahko uporablja za nadzor vedenja iteracije zanke. Vsi generatorji so tudi iteratorji. A generator je zelo podoben a funkcijo ki vrne matriko, v tem a generator ima parametre, ga je mogoče poklicati in generira zaporedje vrednosti.

Poleg zgoraj, kaj je objekt generator? Preprosto povedano, a generator je funkcija, ki vrne an predmet (iterator), ki ga lahko ponavljamo (ena vrednost naenkrat).

Kako torej deluje generator Python?

A Python generator je funkcija, ki proizvaja zaporedje rezultatov. To deluje tako, da ohrani svoje lokalno stanje, tako da se lahko funkcija ponovno nadaljuje točno tam, kjer je bila končana, ko je bila poklicana v naslednjih časih. Tako si lahko omislite a generator kot nekaj podobnega močnemu iteratorju.

Kako imenujete generator v Pythonu?

Ko ti pokliči a generator funkcijo ali uporabo a generator izraz, vrnete poseben iterator, imenovan a generator . To lahko dodelite generator na spremenljivko, da bi jo uporabili. Ko ti pokliči posebne metode na generator , kot je next(), se koda znotraj funkcije izvaja do yield.

Priporočena: