Kaj je refaktoriranje pri testiranju?
Kaj je refaktoriranje pri testiranju?

Video: Kaj je refaktoriranje pri testiranju?

Video: Kaj je refaktoriranje pri testiranju?
Video: Рефакторинг: switch vs if-else vs enum vs HashMap [Шаблон "Команда"] 2024, Maj
Anonim

< Uvod v programsko inženirstvo‎ | Testiranje . Koda refaktoring je "discipliniran način za prestrukturiranje kode", ki se izvaja z namenom izboljšanja nekaterih nefunkcionalnih lastnosti programske opreme.

Ob upoštevanju tega, kaj pomeni refaktoriranje?

" Refaktoring je proces spreminjanja programskega sistema na tak način, da ne spremeni zunanjega obnašanja kode, vendar izboljša njeno notranjo strukturo." -- MartinFowler v RefactoringImprovingTheDesignOfExistingCode.

Poleg tega, kdaj je treba izvesti refaktoriranje? Refaktoring je proces spreminjanja strukture kode brez spreminjanja njenega obnašanja. To bi moral uporabiti za olajšanje dodajanja funkcij. Ker je rezultat koda, ki bolje "diši", se včasih ljudje zmedejo in tako mislijo refaktoring je sam sebi namen.

Kaj je torej namen preoblikovanja kode?

Refaktoriranje kode je proces spreminjanje notranje strukture računalniškega programa brez spreminjanja njegovega zunanjega funkcionalnega obnašanja ali obstoječe funkcionalnosti, da bi izboljšali notranje nefunkcionalne lastnosti programske opreme, na primer za izboljšanje berljivosti kode, za poenostavitev strukture kode, za spremembo kode v

Kaj je refaktoring v Scrumu?

Koda Refaktoring v Agile Programiranje. Koda Refaktoring je proces razjasnitve in poenostavitve oblikovanja obstoječe kode, ne da bi se spremenilo njeno obnašanje. Agilen ekipe veliko vzdržujejo in razširjajo svojo kodo od ponovitve do ponovitve in brez neprekinjenega refaktoring , to je težko narediti.

Priporočena: