Kako uničiti ukaz Unix?
Kako uničiti ukaz Unix?

Video: Kako uničiti ukaz Unix?

Video: Kako uničiti ukaz Unix?
Video: How To Do SDXL LoRA Training On RunPod With Kohya SS GUI Trainer & Use LoRAs With Automatic1111 UI 2024, Maj
Anonim

ubiti -9 se uporablja za silo končati proces v Unix . Tukaj je sintaksa ukaz za ubijanje v UNIX . Ukaz za ubijanje vam lahko pokaže tudi ime Signalifa, ki ste ga poklicali z možnostjo "-l". Na primer "9" je UBIJ signal, medtem ko je "3" signal QUIT.

Poleg tega, kaj je ukaz za ubijanje?

The kill Command . The ukaz za ubijanje se uporablja v Linuxu in drugih operacijskih sistemih, podobnih Unixu, za zaključek procesov, ne da bi se morali odjaviti ali znova zagnati (tj. znova zagnati) računalnik. Zato je še posebej pomembno za stabilnost takih sistemov.

Drugič, kateri ukaz se uporablja za klic prekinitve v Unixu? Eden najpogostejših je, da uporabnik vnese CONTROL-Cor the PREKIN ključ med izvajanjem skripta. Ko pritisnete tipko Ctrl+C, se skriptu pošlje SIGINT in kot perdefiniran privzeti skript dejanj se konča. To uniči proces, ki se izvaja z ID-jem procesa 1001.

Kako potem deluje ukaz kill v Linuxu?

ukaz za ubijanje v Linux (nahaja se v/bin/ ubiti ), je vgrajena ukaz ki se uporablja za ročno zaključevanje procesov. ukaz za ubijanje pošlje signal procesu, ki postopek konča.

Kaj je 9 v Kill?

Oba sta enaka kot ubiti -sigkill ID procesa, ubiti - 9 ID procesa. V bistvu je za prisilno prekinitev procesa. obstaja proces, ki ga ne more biti ubiti Všečkaj to " ubiti %1". če moramo ta proces končati, za katerega je navajen poseben ukaz ubiti tisti proces, ki je ubiti - 9.

Priporočena: