Kaj je primarni ključ v Teradata?
Kaj je primarni ključ v Teradata?

Video: Kaj je primarni ključ v Teradata?

Video: Kaj je primarni ključ v Teradata?
Video: История спасение дикого кабанчика. Кабанчик нуждался в помощи. 2024, Maj
Anonim

A PRIMARNI KLJUČ omejitev je edinstven sekundarni indeks ali UPI za nečasovne tabele in združeni indeks ene tabele za večino časovnih tabel. Za podrobnosti in primere PRIMARNI KLJUČ omejitev na časovne tabele, glejte Podpora za časovne tabele, B035-1182. Stolpca s podatkovnim tipom JSON ne morete vključiti v a PRIMARNI KLJUČ.

Torej, ali ima Teradata primarni ključ?

Teradata Baza podatkov uporablja unikat primarni ali sekundarni indeks za uveljavitev a primarni ključ ; torej, primarni ključ lahko vpliva na to, kako Teradata Baza podatkov distribuira in pridobi vrstice. Čeprav je primarni ključ se pogosto uporablja kot primarni indeksa za tabelo, je morda najboljši nabor stolpcev, ki ga lahko izberete kot a primarni indeks.

Poleg tega, kakšna je razlika med primarnim indeksom in primarnim ključem? Primarni ključ : ki se uporablja za enolično identificirano pertikularno vrstico tabele baze podatkov. Primarni INDEX : To se uporablja za pridobitev a indeks iz tabele baze podatkov in to indeksiranje se izvaja na edinstveni podlagi.

Kakšna je torej uporaba primarnega indeksa v Teradata?

Primarni indeks je uporablja da določite, kje se nahajajo podatki Teradata . je uporablja da določite, kateri AMP dobi podatkovno vrstico. Vsaka miza notri Teradata je potrebno imeti a primarni indeks opredeljeno. Če primarni indeks ni opredeljeno, Teradata samodejno dodeli primarni indeks.

Kaj je PE v Teradata?

PE , akronim za "Parsing Engine, " je vrsta vproc (navidezni procesor) za nadzor seje, razporejanje opravil in razčlenjevanje SQL v okolju z večopravili in morda vzporedno obdelavo Teradata Zbirka podatkov. Vproc je programski proces, ki se izvaja v okolju SMP (Symmetric Multiprocessing) ali vozlišču.

Priporočena: