Kaj je tipka MacBook Option?
Kaj je tipka MacBook Option?

Video: Kaj je tipka MacBook Option?

Video: Kaj je tipka MacBook Option?
Video: Connect Airpods to Macbook - How To 2024, April
Anonim

Medtem ko je Alt ključev najbolj priljubljena funkcija je nadzor menijev v Windows programi, Tipka možnosti na Macu je "razno" ključ ki sproži skrivne funkcije in posebne znake. ključ . Kot ste verjetno lahko uganili, ni Windows - logotip ključ na Macintosh.

Vprašanje je tudi, kako uporabljate gumb Option na Macu?

Ekvivalent Alt na računalniški tipkovnici na a Mac se imenuje Tipka možnosti , in našli boste Tipka možnosti na vašem Mac če greš dva ključi levo od preslednice. Vendar pa je tipka možnosti na a Mac tipkovnica se uporablja na drugačen način kot alt ključ na računalniku z operacijskim sistemom Windows.

Poleg tega, katera tipka je puščica navzgor na Macu? (⇧) Samski puščica navzgor je premik ključ . (⇪) puščica navzgor s črto pod je caps lock ključ . (?) Večina ljudi ne zamudi ukaza ključ ker je simbol na tipkovnici.

Drugič, katera je tipka Command na tipkovnici računalnika?

CTRL je okrajšava za Control in je glavna ključ na vašem sistemu Windows osebni računalnik za katero uporabljate tipkovnico bližnjice. Če imate Mac, imate tudi aControl ključ , ampak vaš primarni tipka za bližnjico na tipkovnici je Ukaz . Tako kot Alt/Option in Shift so tudi to modifikatorji ključi . Ko jih pritisnete, se ne zgodi nič očitnega.

Kaj je tipka f9 na Macu?

Privzeto v Mac OS X F- Ključi zagotavljajo funkcionalnost celotnega operacijskega sistema. Na primer, F3 in F4 ročaj. F9 , F10 in F11 se uporabljajo za Exposéjeve okenske trike.

Priporočena: