Kazalo:

Kaj je puščanje pomnilnika Java?
Kaj je puščanje pomnilnika Java?

Video: Kaj je puščanje pomnilnika Java?

Video: Kaj je puščanje pomnilnika Java?
Video: ПЛОВ. ЭТО ЛУЧШАЯ ЕДА ЧТО Я ЕЛ! СЕКРЕТ РАСКРЫТ УЗБЕКСКИЙ РЕЦЕПТ 2024, Maj
Anonim

Kaj je a Puščanje pomnilnika v Java ? Standardna definicija a puščanje spomina je scenarij, ki se pojavi, ko aplikacija ne uporablja več predmetov, vendar jih zbiralnik smeti ne more odstraniti iz delovanja spomin – ker se še vedno omenjajo.

Kaj torej povzroča puščanje pomnilnika v Javi?

A Puščanje pomnilnika je situacija, ko so v kupu prisotni predmeti, ki se ne uporabljajo več, vendar jih zbiralnik smeti ne more odstraniti iz spomin in se zato po nepotrebnem vzdržujejo. A puščanje spomina je slabo, ker blokira spomin virov in sčasoma poslabša delovanje sistema.

Kasneje se postavlja vprašanje, ali lahko pride do puščanja pomnilnika v Javi? Kratek odgovor: kompetenten JVM nima puščanje spomina , ampak več spomin lahko uporabiti, kot je potrebno, ker niso vsi neuporabljeni predmeti imeti še pobrali smeti. tudi, Java same aplikacije lahko hranijo reference na predmete, ki jih niso več potrebujejo in to lahko rezultat v a puščanje spomina.

Posledično, kako odpravite puščanje pomnilnika v Javi?

2) Ročno onemogočite in omogočite dele kode ter opazujte porabo pomnilnika vašega JVM z orodjem JVM, kot je VisualVM

  1. Prepričajte se, da ga zaženete kot lastnega uporabnika in ne sudo.
  2. Izvedite popolno posodobitev vašega sistema (posodobitev sudo yum).
  3. Pomaga ponovni zagon.
  4. Poskusite zapreti vse delujoče aplikacije Java.

Kaj lahko povzroči uhajanje spomina?

Uhajanje spomina . V računalništvu a puščanje spomina je vrsta vira puščanje ki se zgodi, ko računalniški program upravlja nepravilno spomin dodelitve na tak način, da spomin ki ni več potrebna, se ne sprosti. Prostor puščanje se pojavi, ko računalniški program uporablja več spomin kot je potrebno.

Priporočena: