Kakšno vrsto SQL uporablja BigQuery?
Kakšno vrsto SQL uporablja BigQuery?

Video: Kakšno vrsto SQL uporablja BigQuery?

Video: Kakšno vrsto SQL uporablja BigQuery?
Video: 8 инструментов в Excel, которыми каждый должен уметь пользоваться 2024, Maj
Anonim

BigQuery podpira dva SQL narečja: standardna SQL in dediščino SQL.

Podobno se lahko vprašate, ali je BigQuery SQL ali NoSQL?

BigQuery je SQL (podpira SQL sintakso), čeprav se pogosto spodbuja (odvisno od primera uporabe) pri oblikovanju sheme in nalaganju podatkov v BigQuery da ga denormaliziramo (za boljše delovanje) katere od značilnosti NoSQL podatkovnih baz.

je BigQuery podatkovno skladišče? The podatkov v skladišče lahko iz različnih virov. BigQuery je Googlova ponudba za shranjevanje podatkov . Zasnovan je za shranjevanje in poizvedovanje po petabajtih podatkov ne da bi morali nastaviti in upravljati katero koli operativno infrastrukturo. Vendar to ni transakcijska baza podatkov.

Podobno se postavlja vprašanje, na čem temelji BigQuery?

BigQuery je zasnovan za poizvedovanje po strukturiranih in polstrukturiranih podatkih z uporabo standardnega SQL. Zelo je optimiziran za uspešnost poizvedbe in zagotavlja izjemno visoko stroškovno učinkovitost. BigQuery je oblak- temelji popolnoma upravljana storitev, kar pomeni, da ni operativnih stroškov.

Ali je BigQuery relacijski?

BigQuery je spletna storitev, ki temelji na REST, ki vam omogoča izvajanje kompleksnih analitičnih poizvedb, ki temeljijo na SQL, pod velikimi nizi podatkov. To moraš razumeti BigQuery ni mogoče uporabiti za nadomestitev a relacijski bazo podatkov in je usmerjena v izvajanje analitičnih poizvedb, ne pa za preproste CRUD operacije in poizvedbe.

Priporočena: