Kaj je konstruktor Java?
Kaj je konstruktor Java?

Video: Kaj je konstruktor Java?

Video: Kaj je konstruktor Java?
Video: Рефакторинг: switch vs if-else vs enum vs HashMap [Шаблон "Команда"] 2024, Maj
Anonim

Konstruktor je blok kode, ki inicializira novo ustvarjeni objekt. A konstruktor je podobna metodi primera v java vendar to ni metoda, saj nima vrnjenega tipa. Konstruktor ima isto ime kot razred in izgleda takole v a java Koda.

Poleg tega, kaj pomeni konstruktor v Javi?

A konstruktor Java je posebna metoda, ki se pokliče, ko je predmet instanciran. Z drugimi besedami, ko uporabite novo ključno besedo. Namen a Java konstruktor je inicializacija na novo ustvarjenega predmeta, preden se uporabi. A Java razred konstruktor inicializira primerke (predmete) tega razreda.

Drugič, kaj je primer konstruktorja? A konstruktor se pokliče v času ustvarjanja predmeta ali primerka. Za Primer : razred Geek {. // A Konstruktor nov Geek() {}. } // Ustvarimo lahko objekt zgornjega razreda // z uporabo spodnje izjave. Ta izjava // kliče zgoraj konstruktor.

Podobno, kaj je konstruktor v Javi s primerom?

Konstruktor je posebna metoda, ki se uporablja za inicializacijo na novo ustvarjenega predmet in se pokliče takoj po tem, ko je pomnilnik dodeljen za predmet . Uporablja se lahko za inicializacijo objektov na želene vrednosti ali privzete vrednosti v času predmet ustvarjanje.

Kaj je privzeti konstruktor v Javi?

V obeh Java in C#, " privzeti konstruktor " se nanaša na ničelno konstruktor ki ga samodejno generira prevajalnik, če ne konstruktorji so opredeljeni za razred. Programersko definiran konstruktor ki nima parametrov, se imenuje tudi a privzeti konstruktor v C#, ne pa v Java.

Priporočena: