Kako se premik cilja razlikuje od popačenja cilja?
Kako se premik cilja razlikuje od popačenja cilja?

Video: Kako se premik cilja razlikuje od popačenja cilja?

Video: Kako se premik cilja razlikuje od popačenja cilja?
Video: Šta ako Bob Lazar govori istinu ? What if Bob Lazar is telling the Truth ? 2024, Maj
Anonim

Premik cilja pomeni odmik od načrtovanega cilj . tole popačenje odraža doseganje cilji razen tistih, ki jih je organizacija prvotno nameravala doseči. Premik od predvidenega cilji na dejansko cilji pomeni premik cilja.

Vprašanje je tudi, kaj je premik ciljev v organizaciji?

Premik cilja je situacija, v kateri izvirnik cilji od organizacija jih nadomestijo novi cilji ki se razvijajo skozi čas. Premik cilja se lahko zgodi zaradi številnih razlogov in na več ravneh, z edinim ciljem zagotoviti rast in blaginjo podjetja.

Lahko se tudi vprašate, kaj mislite z nasledstvom ciljev? Naslednje ciljev : Zaporedje cilja se nanaša na situacijo, ko je novo ali spremenjeno cilji so vključeni ali nadomestili obstoječega na tak način, da so narediti ne spremeni duha obstoječega cilji . Novi cilji so tako da posamezniki ali organizacija so pripravljen javno povedati.

Prav tako, v kakšni situaciji je prišlo do premika cilja?

Pojavi se premik cilja kadar se viri uporabljajo za namene, ki niso tisti, za katerega organizacija obstaja. Namen, ki je nadomestil izvirnik cilji vrednotam se lahko preveč sledi, da to samo po sebi postane konec za organizacijo. V tem obdobju so ljudje deležni spodbude za takšno vedenje.

Kako premik ciljev vpliva na birokracijo?

En razlog birokracije vzdržati in so tako odporen je ker se nagibajo k temu, da prevzamejo svoje življenje skozi proces, imenovan premik cilja . Enkrat a birokracija je dosegla svoj izvirnik cilji , sprejme novo cilji da bi ohranil svoj obstoj.

Priporočena: