Kakšna je privzeta vrednost časovnega žiga v MySQL?
Kakšna je privzeta vrednost časovnega žiga v MySQL?

Video: Kakšna je privzeta vrednost časovnega žiga v MySQL?

Video: Kakšna je privzeta vrednost časovnega žiga v MySQL?
Video: CS50 2013 - Week 9, continued 2024, April
Anonim

V tabeli kategorij je stolpec created_at a ČASOVNI ŽIG stolpec katerega privzeta vrednost je set do CURRENT_TIMESTAMP. Kot lahko vidite iz izhoda, MySQL uporabljal časovni žig v času vstavljanja kot a privzeta vrednost za stolpec created_at.

Kakšna je privzeta vrednost za datum in čas v MySQL?

MySQL je privzeto Format polja DATE je LLLL-MM-DD. Podprto območje je od 1000-01-01 do 9999-12-31. DATUM ČAS tip je kombinacija datuma in časa ter shranjuje podatke v formatu LLLL-MM-DD HH:MM:SS.

Poleg tega, kako ustvarim časovni žig v MySQL? $ časovni žig = datum ("D-m-d H:i:s"); To bo daj vam trenutni datum in čas v obliki niza, ki jo lahko vstavi v MySQL . Lahko poskusite s ČASOVNI ŽIG (curdate(), curtime()) za uporabo trenutnega časa. potem samo vstavi katere koli vrstice v tabeli brez vstavljanja vrednosti za časovni stolpec.

Drugič, kakšen je trenutni časovni žig v MySQL?

MySQL Funkcija CURRENT_TIMESTAMP() Funkcija CURRENT_TIMESTAMP() vrne tok datum in čas. Opomba: datum in čas se vrneta kot "LLLL-MM-DD HH-MM-SS" (niz) ali kot LLLLMMDDHHMMSS. uuuuuu (številsko).

Kaj je format časovnega žiga?

The ČASOVNI ŽIG podatkovni tip se uporablja za vrednosti, ki vsebujejo dele datuma in časa. ČASOVNI ŽIG ima razpon od '1970-01-01 00:00:01' UTC do '2038-01-19 03:14:07' UTC. A DATETIME oz ČASOVNI ŽIG vrednost lahko vključuje končni del sekunde z natančnostjo do mikrosekund (6 števk).

Priporočena: