Kazalo:

Zakaj dodamo serialVersionUID?
Zakaj dodamo serialVersionUID?

Video: Zakaj dodamo serialVersionUID?

Video: Zakaj dodamo serialVersionUID?
Video: Hibernate ActionQueue. Генерація ID. Управління станом Entity 2024, Maj
Anonim

Zakaj tako uporabljamo SerialVersionUID : SerialVersionUID je uporablja za zagotovitev, da je med deserializacijo isti razred (ki je bil uporabljen med postopkom serializacije) je naložen. Serializacija: v času serializacije z vsakim JVM na strani pošiljatelja objekta volja shranite edinstveni identifikator.

Poleg tega, zakaj uporabljamo serialVersionUID?

Preprosto povedano, serialVersionUID je edinstven identifikator za serializacijske razrede. To je uporabljeno med deserializacijo objekta, da se zagotovi, da je naloženi razred združljiv s serializiranim objektom. Če ni najden noben ujemajoči se razred, se vrne izjema InvalidClassException.

Ali je poleg zgoraj navedenega potreben serialVersionUID? privzeto serialVersionUID računanje je zelo občutljivo na podrobnosti razreda, ki se lahko razlikujejo glede na implementacijo prevajalnika in lahko tako povzročijo nepričakovane izjeme InvalidClassException med deserializacijo. Zato se morate prijaviti serialVersionUID ker nam daje več nadzora.

Poleg tega, kakšna je uporaba serialVersionUID 1l?

The serialVersionUID je univerzalni identifikator različice za serializacijski razred. Deserializacija uporablja to številko, da zagotovimo, da naloženi razred natančno ustreza serializiranemu objektu. Če ni ujemanja, se vrne izjema InvalidClassException.

Kaj pomeni serialVersionUID?

Java: Kako ustvariti serialVersionUID

  1. ukaz serialver. JDK ima vgrajen ukaz, imenovan " serialver " za samodejno generiranje serialVersionUID.
  2. Uporabite Eclispe IDE. Če uporabljate Eclipse, premaknite miško nad serializacijski razred.
  3. Karkoli želiš. Preprosto določite svoj serialVersionUID, dajte številko in zadaj pripnite "L".

Priporočena: