Kaj je osnovni in pasovni signal?
Kaj je osnovni in pasovni signal?

Video: Kaj je osnovni in pasovni signal?

Video: Kaj je osnovni in pasovni signal?
Video: Baseband Signals and Passband Signals in Communication Engineering by Engineering Funda 2024, Maj
Anonim

Osnovni pas prenos se izvede za signal brez modulacije in je primeren za komunikacijo na kratkih razdaljah. Pasovni pas prenos se izvede za modulirano signal prestavljen iz osnovni pas frekvence na višjo frekvenco in zahteva komunikacijo na dolge razdalje.

Poleg tega, kaj je osnovni in pasovni signal?

Osnovni pas prenos pošlje informacije signal saj je brez modulacije (brez frekvenčnega premika), medtem ko pasovni pas menjalnik prestavlja signal se oddaja v frekvenci na višjo frekvenco in jo nato oddaja, kjer je na sprejemniku signal se premakne nazaj na prvotno frekvenco.

kakšna je razlika med pasovno komunikacijo in pasovno komunikacijo? Razlika med pasovnim prenosom in pasovnim prenosom . The osnovni pasovni prenos ne uporablja modulatorja in demodulatorja. Če osnovni pas signal se prenaša neposredno, potem je znan kot osnovni pasovni prenos . Če je moduliran signal prenos čez kanal, je znan kot pasovni prenos.

Kaj je na ta način signal osnovnega pasu?

A signal osnovnega pasu je originalni prenos signal ki ni bila modulirana ali je bila demodulirana na prvotno frekvenco. Večina telekomunikacijskih protokolov zahteva signali osnovnega pasu jih je treba pretvoriti ali modulirati v višjo frekvenco, tako da jih je mogoče prenašati na dolge razdalje.

Kaj je pasovni kanal?

A pasovni kanal je kanal katerih pasovna širina se ne začne od nič. A pasovni kanal je bolj na voljo kot nizkopasovni kanal . Če je na voljo kanal je pasovni pas , digitalnega signala ne moremo poslati neposredno na kanal , ga je treba pred prenosom pretvoriti v analogno obliko.

Priporočena: